Archief

Aandacht voor bereikbaarheid

Met de actiewebsite Filevrijehaven.nl vraagt Zeeland Seaports vandaag op ludieke wijze aandacht voor één van de sterke punten van haar havens: de goede bereikbaarheid over de weg.

Veel havens kampen met files die de bereikbaarheid van havens over land ernstig beperken. Door haar ligging heeft Zeeland Seaports weinig problemen met files en daarmee onderscheidt ze zich op positieve wijze van andere havens. Om hier de aandacht op te vestigen rijden er vandaag in Rotterdam zogenaamde 'moving billboards'.

Het Zeeuwse havenbedrijf heeft bewust voor Rotterdam gekozen, omdat daar het Havencongres 2010 plaatsvindt. Tijdens dit congres, dat onder meer wordt bijgewoond door beleidsmakers in de politiek en het havenbedrijfsleven, is bereikbaarheid één van de onderwerpen waarover gesproken wordt.

De billboards, met als koptekst 'De beste in bereikbaarheid', verwijzen naar de specifieke actiewebsite. Op het forum van deze website nodigt Zeeland Seaports iedereen uit mee te discussiëren over dit onderwerp.