Archief

Aandacht voor vrijwilligers

‘Echte aandacht', is het motto van Sensoor. Deze vrijwilligersorganisatie staat dag en nacht klaar om een luisterend oor te bieden aan iedereen die dat op dat moment kan gebruiken. In een nieuwe advertentiecampagne vraagt Sensoor nu ook aandacht voor de eigen vrijwilligers, die altijd klaar staan voor iedereen die mailt of belt met een verhaal of probleem.

Sensoor Zeeland wil met de campagne duidelijk maken dat het haar vrijwilligers veel te bieden heeft. Directeur Finus Kuijs: “Wij hebben geen financiële middelen om onze medewerkers een vergoeding te geven. Dat is ook niet wat onze mensen zoeken. Het werk bij Sensoor levert heel veel werk- en levenservaring op en het geeft ontzettend veel voldoening. Wij als organisatie scheppen de voorwaarden om je als vrijwilliger – ook persoonlijk – zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Dat doen we door een intensieve begeleiding, diverse trainingsprogramma's en het creëren van een prima sfeer om in te werken”.

Sensoor laat in de advertenties de eigen mensen aan het woord en toont op die manier hoe interessant het vrijwilligerswerk kan zijn: “Je krijgt feedback, leert gesprekstechnieken en andere vaardigheden. Bovendien krijg je regelmatig thematrainingen. Maar alle vrijwilligers blijven naturel. Geen trucjes. Ik vind dat iedereen in staat is dit werk te doen, mits je geïnteresseerd bent in de ander. En in jezelf. Dat is net zo belangrijk. Want kun je niet openstaan voor je eigen ontwikkeling, dan zul je hier vastlopen”. Een reactie van een andere vrijwilliger: “Geen geld, wel voldoening! Het is erg leerzaam om andermans ervaringen te horen. Verder is de sfeer hier geweldig en is het steeds weer spannend. Wie belt er? Welk chatverzoek komt er binnen?”

BOOM® creëerde de advertentielijn en neemt de komende periode een adviserende rol op zich omtrent deze specifieke vorm van arbeidsmarktcommunicatie. Wie geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk voor Sensoor Zeeland, kan tijdens kantooruren bellen naar 0118-615553 of kijken op internet: www.sensoor.nl/zeeland.