Archief

Actie Omroep Zeeland op 9 succes

De actie ‘Thuis op negen’ van Omroep Zeeland is een succes. Met een campagne werden de inwoners van Zeeland opgeroepen om Omroep Zeeland bij de herprogrammering van televisie op kanaal negen te plaatsen.
 
Onlangs veranderde DELTA de volgorde van de zenders op de TV-kabel in Zeeland. Voor alle Zeeuwse televisiekijkers betekent dit dat ze hun TV-zenders opnieuw moesten instellen. Bijna alle kanalen onder de tien zijn impliciet of expliciet geclaimd door landelijke publieke en commerciële omroepen. Omroep Zeeland zette nu duidelijk in op kanaal 9 en riep iedereen met een raamposteractie op om de regionale zender op nummer negen te programmeren. Daarmee waren prijzen te verdienen.

Iedereen kon deelnemen door zich aan te melden via e-mail of door de raamposter die verspreid is via de huis-aan-huisbladen, op een zichtbare plaats te hangen. Kijkers die deel wilden nemen aan de actie reageerden massaal per e-mail. De poster was zichtbaar in heel Zeeland. In korte tijd werd een grote respons bereikt.De hoofdprijzen, twee flatscreen-televisies, zijn gewonnen door gezinnen in Middelburg en Yerseke. Ook zijn er achttien taarten uitgedeeld bij kijkers in Middelburg, Krabbendijke, Borssele, Vrouwenpolder, Colijnsplaat, Oostburg, Hoek, Terneuzen, Tholen-Stad en Scherpenisse.  

De flatscreens en taarten zijn uitgereikt door verslaggever René van der Vliet.