Archief

Alle ballen op John de Wolf!

Voor de vierde keer is het marketing- en communicatie-event Commercials by the Sea georganiseerd door CommunicatieNet Zeeland. Deze editie droeg de naam Commercials by the Sea 2.0, als verwijzing naar de meest recente ontwikkelingen binnen het communicatievak. Naast twee interessante presentaties van Hyves en UsMedia ondervonden bezoekers aan den lijve hoe je met beperkte middelen een viraal filmpje kunt ontwikkelen.

In een uitverkochte zaal in de Merral Bioscoop te Goes lag het accent deze editie op de mogelijkheden van social media. Na vertoning van een reeks prijswinnende commercials gaf Rens Bosma namens Hyves een boeiende presentatie over de vele mogelijkheden van de netwerksite voor het bedrijfsleven. “Een slimme campagne hoeft niet veel te kosten. De kracht van het netwerk is onder andere dat men elkaar filmpjes, foto's en andere informatie heel gemakkelijk kan doorsturen en dat bedrijven heel gericht, zelfs gepersonaliseerd, kunnen adverteren”, zo vertelt Bosma.

Na een korte pauze en een nieuwe reeks spraakmakende internationale commercials legde Eelco Anneveldt, namens Us Media, in een ontspannen ambiance uit hoe de wereld van social media er op dit moment uitziet. Met behulp van aansprekende cases werden de bezoekers op de hoogte gesteld van enkele extreme marketingstrategieën die veel succes hebben gehad.

Als klap op de vuurpijl verscheen John de Wolf op het toneel. Hij werd gevraagd een doel te verdedigen. Maar wat hij niet had verwacht is dat de bezoekers tegelijkertijd 150 voetballen op hem af zouden vuren. Deze spectaculaire gebeurtenis is op film vastgelegd. De verwachting is dat velen dit filmpje te zien zullen krijgen en spontaan door zullen sturen.

Na deze ludieke afsluiting van het officiële gedeelte van Commercials by the Sea konden de gemoederen bedaren tijdens een gezellige netwerkborrel en kon de organisatie, met BOOM Communicatie als één van de initiatiefnemers, terugkijken op een geslaagd evenement.