Archief

Ander licht op ruiten

LUXeXceL is een jong bedrijf met gepatenteerde, technische producten die innovatief en duurzaam zijn. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. BOOM ontwierp het logo voor één van hun producten dat zich richt op het effectief benutten van licht: Litefoil.

Litefoil is een unieke techniek waarbij door middel van een gemodificeerde printer en speciale 'inkt' optische structuren en kleuren geprint kunnen worden op allerlei soorten materialen. De mogelijkheden daarvan zijn enorm. LUXeXceL richt zich met de Litefoil-collectie vooral op het effectief en efficiënt benutten van dag- en kunstlicht. De techniek kan lichtval manipuleren, waardoor het licht op de juiste plaats wordt gereflecteerd. In grote kantoren bijvoorbeeld, zorgt de folie ervoor dat het licht in de juiste richting omgebogen wordt, waardoor het minder storend werkt en efficiënter verdeeld wordt. Er is hierdoor minder (kunst)licht nodig en dat kan voor aanzienlijke energie- en kostenbesparingen zorgen.

Het nieuwe logo dat BOOM voor Litefoil maakte, legt door de high tech vormen de nadruk op het innovatieve karakter, op de techniek. De moderne en technische uitstraling komt tot uitdrukking in de strakke lijnen en de keuze van de typografie. De achtergrond symboliseert tevens de lichtstralen van de zon. De groene kleur benadrukt tenslotte milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Al met al een uitstraling die uitstekend past bij een bedrijf dat continu zoekt naar milieuvriendelijke, eenvoudige en goedkope toepassingen en zich wil profileren als een 'game-changer' voor traditionele optische producten en productiemethodes.