Archief

Artefact wint startersprijs

Artefact heeft vandaag de 'Leen van Gelder Startersprijs' gewonnen. Drie jonge bedrijven stonden in de finale van deze uitverkiezing die elk jaar in Zeeland wordt gehouden.

 

Ieder jaar vraagt de Kamer van Koophandel aan beginnende ondernemers in Zeeland om hun ondernemingsplan voor te leggen aan een jury. Deze jury beoordeelt de plannen onder meer op volledigheid, realisme en ondernemerschap. In eerste instantie worden er drie genomineerden geselecteerd, die aan een nader onderzoek worden onderworpen. Vandaag, tijdens de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel, kregen de drie finalisten de mogelijkheid hun ondernemingsplan kort toe te lichten aan de jury.

Die drie finalisten waren dit jaar:

  • Hof Christina uit Vrouwenpolder; een verblijfsaccommodatie in een historische boerderij.
  • Talent S(up)port Personal Training uit Vlissingen; een bedrijf dat ondersteuning biedt aan iedereen die hogerop wil komen in zijn of haar sport.
  • Artefact uit Middelburg; een advies- en onderzoeksbureau in erfgoed.

Alle genomineerden werden tijdens de prijsuitreiking geprezen om hun enthousiasme bij het presenteren van hun plannen aan de jury. Volgens die jury is passie voor ieders eigen vakgebied dan ook kenmerkend voor alledrie de genomineerde ondernemingen. De eindwinnaar Artefact heeft die passie weten te vertalen naar een goed onderbouwd en realistisch ondernemingsplan.

De winnaar van de startersprijs 2010 is geselecteerd door een jury waarin onder meer Joop Maas, vestigingsmanager van BOOM te Goes, zitting heeft. De overige juryleden zijn: Willem Ausems van het lectoraat ondernemen van de Hogeschool Zeeland, Mary Liu, eigenaresse van restaurant Moy Fa uit Axel en Kees de Wolf, startercoördinator van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.

De Kamer van Koophandel wil met de startersprijs stimuleren dat beginnende ondernemers een goed ondernemingsplan opstellen voordat ze daadwerkelijk van start gaan. Ondernemers die zich op deze manier voorbereiden blijken in de praktijk meer kans van slagen te hebben.