Archief

Beatrix opent Scaldiahaven

De officiële opening van de Scaldiahaven wordt verricht door Koningin Beatrix. Op dinsdag 9 november komt zij naar Vlissingen-Oost om deze nieuwe haven open te stellen voor gebruik. De Scaldiahaven is met 60 miljoen euro de grootste investering ooit voor Zeeland Seaports.

De opening vindt plaats bij Verbrugge Scaldia Terminals; één van de bedrijven die gebruik maakt van de nieuwe haven. Verbrugge concentreert zich daar met name op de overslag van cellulose, een basisgrondstof voor papier. Aan de noordzijde van de Scaldiahaven heeft het Belgische bedrijf Sea-Invest/Zuidnatie plannen voor onder meer de op- en overslag van containers en breakbulk.

Het in gebruik nemen van de Scaldiahaven is voor Zeeland Seaports een wapenfeit dat goed past in het feestelijke jaar 2010. Dit jaar bestaan de zeehavens van Vlissingen en Terneuzen namelijk 40 jaar. De twee oorspronkelijke havenschappen van Vlissingen en Terneuzen zijn in 1998 samengegaan tot het huidige havenbedrijf Zeeland Seaports. In de afgelopen 40 jaar hebben de havens zich sterk ontwikkeld, waardoor de havengebieden nu samen de derde grootste haven van Nederland zijn.

BOOM ontwikkelde, in de nieuwe huisstijl, de communicatie-uitingen rondom de opening. Het officiële gedeelte is uitsluitend door genodigden bij te wonen.