Archief

Beroepenshow wint filmwedstrijd

Kelly Hage en Marlou Minderhoud uit Vlissingen zijn verkozen tot winnaars van de One Minute Movie Contest 2009. Hun filmpje ‘De Grote Zoek-Je-Beroep-Show' werd door de jury vooral gewaardeerd vanwege de duidelijke link naar het thema beroepskeuze en het goed overbrengen van de boodschap.

In het filmpje is te zien hoe een meisje in een televisieshow diverse beroepen uitprobeert en uiteindelijk kiest voor het beroep dat het beste bij haar past. De jury, bestaande uit Karin de Bruijn (ROC Zeeland), Joost Kuiper (D.O.P. Steadycam & Editing), Joop Menting (Juister Imaginairs) en Joop Maas (BOOM Creatie en Communicatie) vond dat de makers een duidelijk verhaal hadden gekozen en dit goed hadden uitgewerkt.

De One Minute Movie Contest werd voor de tweede keer georganiseerd. Aan alle studenten van ROC Zeeland werd gevraagd een film of animatie te maken van maximaal 1 minuut, met het beroepskeuzeproces van jongeren als thema. De wedstrijd is een onderdeel van de campagne Knooppunt Toekomst van ROC Zeeland, de wervingscampagne van dit ROC. Centraal in deze campagne staat de website www.knooppunttoekomst.nl, waar jongeren onder meer een toekomsttest kunnen doen. Via deze site probeert ROC Zeeland jongeren eerder en actiever met hun studiekeuze bezig te laten zijn als integraal onderdeel van de wervingscampagne. De gehele campagne ‘Knooppunt Toekomst', waaronder de interactieve site, is ontwikkeld door BOOM®.

Het winnende filmpje is te bekijken op www.knooppunttoekomst.nl, onder (personal) movies. Het winnende duo heeft inmiddels de hoofdprijs ontvangen: een camcorder waarmee ze meteen weer aan de slag kunnen voor de wedstrijd van volgend jaar.