Archief

Biblioservicebus breidt nog verder uit

In de Biblioservicebus kunnen nu ook OV-chipkaarten opgeladen worden. Verder is de dienstregeling uitgebreid in de gemeenten Reimerswaal en Schouwen-Duiveland.

De Biblioservicebus biedt naast bibliotheekdiensten een breed scala aan diensten, producten en informatie. Zo kunnen inwoners nu vaak dichterbij dan ze voorheen gewend waren geld pinnen, inschrijven bij het UWV WERKbedrijf, een vacaturebank raadplegen, kunst lenen, aangifte doen bij de politie of een welzijnsadviseur spreken. Ook voor strippenkaarten, postzegels, irischeques, ansichtkaarten en bioscoopbonnen weet zowel jong als oud de Biblioservicebus inmiddels goed te vinden. De formule van de Biblioservicebus wordt dankzij haar succes ook uitgerold door initiatiefnemers in andere Nederlandse provincies.

Er zijn nu twee Biblioservicebussen uitgerust met de OV-chipkaartappartatuur. Deze bussen komen op 50 halteplaatsen in de Bevelanden, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Op Schouwen-Duiveland zijn de bussen voorlopig nog de enige oplaad- en ophaalpunten voor de OV-chipkaart.

De Zeeuwse Bibliotheek benut frequent de kennis en ervaring van BOOM in de vorm van een detachering van een communicatieadviseur.