Archief

Biblioservicebus breidt uit

 

De Biblioservicebus staat niet stil! Deze bibliotheekbus, met extra diensten zoals geld pinnen en kunst lenen, heeft onlangs haar route in Zeeland uitgebreid.

Voortaan kunnen ook de inwoners van Baarland, Driewegen, ’s-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Wilhelminadorp en Oostdijk rekenen op de deskundige en gratis dienstverlening van de bus die door talrijke Zeeuwse gemeenten rijdt.

Dankzij moderne technologie en samenwerking tussen vele bedrijven en organisaties wordt in de Biblioservicebus naast bibliotheekdiensten een breed scala aan diensten, producten en informatie aangeboden. Zo kunnen inwoners nu vaak dichterbij dan ze voorheen gewend waren geld pinnen, inschrijven bij het UWV WERKbedrijf, een vacaturebank raadplegen, kunst lenen, aangifte doen bij de politie of een welzijnsadviseur spreken. Ook voor strippenkaarten, postzegels, irischeques, ansichtkaarten en bioscoopbonnen weet zowel jong als oud de Biblioservicebus inmiddels goed te vinden.

De Zeeuwse Bibliotheek benut frequent de kennis en praktijkervaring van BOOM®. Dit  in de vorm van een flexibele detachering. Een kwalitatieve invulling van de benodigde capaciteit op communicatiegebied zorgt ervoor dat de projectvoortgang gewaarborgd is.

De formule van de Biblioservicebus wordt dankzij haar succes ook uitgerold door initiatiefnemers in andere Nederlandse provincies. Meer informatie over de Biblioservicebus en haar partners is te vinden op de website www.biblioservicebus.nl.