Archief

Bibliotheken maken het gemakkelijk

De tarieven en voorwaarden van de Zeeuwse Bibliotheken veranderen in het nieuwe jaar. Klanten betalen voortaan één keer per jaar en voor de rest geldt: ‘Alles inclusief, wel zo gemakkelijk'. Met deze slogan wordt de komende periode dan ook campagne gevoerd richting de abonnees.

De nieuwe situatie levert abonnees belangrijke voordelen op, zoals onbeperkt boeken lenen en het niet langer hoeven bijbetalen voor het lenen van dvd's en cd's. Ook het via internet gratis reserveren en verlengen is een nieuwe service, evenals de mogelijkheid om boeken, dvd's en cd's bij de ene bibliotheek te lenen en bij een andere weer in te leveren. De voordelen van dit nieuwe ‘all-in' abonnement zijn visueel gemaakt in de campagne die BOOM voor de Zeeuwse Bibliotheken ontwikkelde. Centraal hierin staat een op dame die via een stapel boeken, dvd's en cd's laat zien wat de voordelen zijn. De visuele uitwerking is afgestemd op het algemene profiel van de doelgroep: vrouwen vanaf 30 jaar.

De bibliotheken zelf vormen een belangrijk communicatiekanaal in de campagne; daar krijgen posters en balieborden een prominente plaats. Verder wordt er gecommuniceerd via de internetsites en is er in de media de nodige aandacht voor de veranderingen. Alle leden ontvangen een folder met informatie over alle nieuwe voordelen. Wel zo gemakkelijk!