Archief

BIC: scheert glad, scherp geprijsd

Bij BIC denkt u vast aan pennen. Wellicht aan de alom bekende blauwe kantoorpen, waar iedereen zo graag op kauwt. BIC heeft echter nog meer in haar collectie, waaronder scheermesjes.

Dit voorjaar introduceerde BIC de Flex & Easy, een wegwerpscheermes voor mannen dat concurrerend geprijsd is, maar toch bijzonder glad scheert. De Flex & Easy biedt daarbij de uitstraling en het scheergemak van een premium scheermesje.

Glad scheren voor een lage prijs dus. BOOM ontwikkelde op basis van deze boodschap een introductiecampagne: een outdoorcampagne bestaande uit abriposters en narrowcasting in winkels. Bij narrowcasting, afgeleid van broadcasting (uitzendingen op TV), wordt de consument via audiovisuele displays in de winkel benaderd. Voor BIC werkten we narrowcasting uit in de vorm van digitale posters met het campagnebeeld.

Eén van de voordelen van narrowcasting is het besparen van printkosten; je hebt immers niet te maken met print- of drukwerk. Daarnaast is aangetoond dat een consument zich vaker kan herinneren dat hij een bepaalde uiting heeft gezien als deze via narrowcasting wordt gecommuniceerd ten opzichte van bijvoorbeeld een advertentie in de krant. Narrowcasting is ook zeer flexibel. Wanneer een bepaalde uiting niet goed werkt of niet klopt, kan deze snel vervangen worden door een andere uiting. Drukwerk overdrukken en weggooien hoeft niet, en de nieuwe uiting kan gelijk opnieuw worden uitgezonden.

De campagne was te zien in heel Nederland en concentreerde zich op locaties in en rondom retailketens die de BIC-mesjes in hun assortiment hebben. De Flex & Easy is onder andere te koop bij Kruidvat.