Archief

BIC wakkert het vuur aan voor oneMen

Op de heetste dag van het jaar introduceerde BIC onlangs een speciale lijn aanstekers. Tot oktober is deze limited edition in heel Nederland te koop bij diverse supermarkten, speciaalzaken en tankstations. Een deel van de opbrengst gaat naar het werk van de pioniers van oneMen.

BIC bestaat 40 jaar. Om deze verjaardag luister bij te zetten werd BOOM Communicatie gevraagd na te denken over een partnership met een goed doel voor een speciale serie lighters. Het werd oneMen, een frisse en benaderbare organisatie die goed aansluit bij de merkwaarden van BIC. Deze organisatie helpt lokale mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die zich met moed en doorzettingsvermogen inzetten voor hun directe omgeving. Ze zijn op veel terreinen actief, zoals vrouwenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, persvrijheid en de strijd tegen mensenhandel.

Twee ezels
Van elke verkochte aansteker gaat 10 eurocent naar het werk van oneMen. De opbrengst komt zo onder andere ten goede aan pionier Claude. Hij helpt boeren met een eigen inkomen in een afgelegen berggebied in Haïti. Hij heeft ezels nodig, zodat de boeren hun gewassen met een ezel naar de markt kunnen brengen. Van de opbrengst kunnen ze hun gezin onderhouden. Inmiddels heeft de actie ervoor gezorgd dat Claude al twee ezeltjes tot zijn beschikking heeft.

‘oneMen can make a BIC difference!'
BOOM ontwikkelde de campagnestrategie en verzorgde het design van de aanstekers. Luuk Schils begeleidde het project vanuit BOOM: “oneMen staat bekend om zijn eigentijdse, opvallende manier van communiceren. De nieuwe reeks aanstekers is dan ook volledig in deze herkenbare stijl vormgegeven. Op elke aansteker staat één van de pioniers afgebeeld die een eigen achtergrond, verhaal en motivatie heeft”.

Schils geeft aan dat een dergelijke vorm van cause marketing zowel voor de commerciële partij als voor het goede doel van meerwaarde kan zijn. Schils: “Profijt van beide kanten moet dan ook altijd de insteek zijn. Onlangs heb ik hier een column aan gewijd met als aanleiding het partnership van voetbalclub Feyenoord en dierenpark Blijdorp”.