Archief

BOOM springt in gat WoningExpo

De WoningExpo te Goes vindt volgend jaar niet meer plaats. Omdat er behoefte blijft bestaan aan een beurs die het woningaanbod uitgebreid presenteert, wordt op 5 en 6 februari de woningbeurs WOONLAND georganiseerd. BOOM® neemt de organisatie van WOONLAND op zich met een formule die gericht is op een regionale aanpak en een focus op de woningmarkt.

 

De directe aanleiding voor het organiseren van deze woningbeurs is dat WoningExpo stopt. WOONLAND vult het gat op dat hierdoor is ontstaan. Hans van den Boom, directeur van BOOM® licht toe: “Maar we pakken het wel helemaal anders aan. We gaan ons veel meer richten op regio's. Voor de bezoeker is het prettig dat er heel gericht informatie wordt verstrekt over wonen in het gebied waar de voorkeur naar uit gaat. Mensen uit Zeeuws-Vlaanderen zullen bijvoorbeeld niet naar Goes komen om te kijken wat er in Zeeuws-Vlaanderen te koop is. Dat is toch onlogisch? En als je bijvoorbeeld net meer informatie hebt gekregen over Goese Schans dan is het ook wel prettig dat je er gelijk even langs kunt rijden”.

Van den Boom vervolgt: “We pakken het meer aan als een grote informatiemarkt waarbij het concept van de woningbeurs streng wordt bewaakt. De focus ligt op bestaande huizen, nieuwbouwprojecten en huurwoningen en niet te veel randzaken als boten, juwelen en andere vierkantemetervullers er omheen. WOONLAND is een regionale beurs die gericht is op de inwoners van Midden-Zeeland. En wellicht splitsen we Midden-Zeeland nog in Walcheren en de Bevelanden. In de toekomst kan WOONLAND vervolgens ook georganiseerd worden in andere regio's in Zuidwest-Nederland. Verder willen we het niet als een te zakelijke beurs aanpakken. Het moet meer een sfeervolle woningmarkt worden. Vandaar dat we hebben gekozen voor een bijzondere locatie met een warme ambiance: de Grote Kerk in Goes. Dit is in het centrum, dus te combineren met een dagje winkelen. En de nieuwe parkeergarage is dan ook net af, dus parkeren is dan ook geen probleem”.

De woningbeurs is een belangrijk informatiemedium voor iedereen die gericht op zoek is naar een woning in deze regio; denk hierbij aan starters, doorstromers en senioren met specifieke woonwensen. Door de regionale aanpak is deelname aan de woningbeurs voor standhouders betaalbaar, efficiënter en effectiever. Bij deze woningbeurs ligt de nadruk op kwaliteit en regionale focus. Bovendien hoeft er minder geïnvesteerd te worden in dure stands, omdat de kerk zelf al heel sfeervol is.

“BOOM® is nu reeds organisator van de succesvolle beurs ‘Woon en Leef' in Bergen op Zoom en staat garant voor professionele begeleiding van de deelnemende standhouders, evenals een prima ontvangst voor bezoekers. BOOM heeft haar sporen tevens verdiend in vastgoedcommunicatie. Vandaar dat deze beurs in het Goese voor ons een logische vervolgstap is, nu WoningExpo is gestopt. Het past helemaal bij ons”, verduidelijkt Van den Boom.

WOONLAND vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari 2010 in de Grote Kerk te Goes. De deuren van de woningbeurs zijn geopend op vrijdag van 14:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en de toegang is gratis.

 

Foto: Hans van den Boom voor de Grote Kerk in Goes, waar in februari 2010 de woningbeurs WOONLAND plaatsvindt.