Archief

Creativiteit voor Etten-Leurse wijken

Voor het project ‘Wijk & Idee' in Etten-Leur vond deze week een creatieve inspiratieavond plaats. Tijdens deze avond konden de inzenders van haalbare ideeën met elkaar brainstormen. Hun ideeën zijn gericht op het verbeteren van de samenhang in straat, wijk of buurt.

Het project ‘Wijk & Idee' is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en de Woonstichting Etten-Leur. In totaal is er de komende twee jaar per wijk 40.000 euro beschikbaar voor straat-, buurt- of wijkverbeteringen. Het buitengebied kan rekenen op 20.000 euro. De gemeente en de woonstichting hebben alle inwoners opgeroepen om met voorstellen te komen. Daar zijn er 85 van binnengekomen. De bruikbare ideeën werden tijdens de inspiratieavond verder uitgediept. Na een korte inleiding van Woningstichting Etten-Leur en gemeente Etten-Leur, startte de sessie met een presentatie van BOOM-communicatieadviseur René van Donschot (BOOM® adviseert bij de communicatie rondom ‘Wijk & Idee' en ontwikkelde de middelen). In zijn presentatie kwamen de basisregels van de brainstormsessie en twee inspirerende praktijkvoorbeelden aan bod.

Vol inspiratie en energie gingen de wijkbewoners aan de slag om hun ideeën te perfectioneren en soms te combineren tot een krachtiger voorstel. Van de 85 inzendingen waren voorafgaand aan de avond helaas 24 ideeën afgevallen op basis van hun haalbaarheid binnen de regels van het project. De inzenders van de 61 ideeën die over zijn, kunnen ze nu uitwerken in een kort plan. Daarna vind de beoordeling plaats vanuit het project. Alle ideeën die definitief goedgekeurd zijn, zullen rond de Kerst voorgelegd worden aan de inwoners van de betreffende wijken, die zelf mogen stemmen welke ideeën uitgevoerd gaan worden.