Archief

De Graanbeurs winnaar startersprijs

Gisterenavond heeft grand café De Graanbeurs de KvK-startersprijs gewonnen. Drie jonge bedrijven stonden in de finale van deze uitverkiezing die elk jaar door de Kamer van Koophandel wordt gehouden.

Ieder jaar vraagt de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland aan beginnende Zeeuwse ondernemers om hun ondernemingsplan voor te leggen aan een jury. Deze jury beoordeelt de plannen onder meer op volledigheid, realisme en ondernemerschap. In eerste instantie worden er drie genomineerden geselecteerd, die aan een nader onderzoek worden onderworpen. Gisteren, tijdens bedrijvenbeurs Contacta in Goes, werd de winnaar bekendgemaakt.

Die drie finalisten waren dit jaar:

  • Grand café De Graanbeurs in Terneuzen.
  • Tiaki Travel; een reisbureau gespecialiseerd in reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland.
  • UnIQtalent; een bureau dat kinderen met hoogbegaafdheid begeleid.

“Het enthousiasme dat je van een startend bedrijf mag verwachten, straalde van alle drie de kandidaten af. De Graanbeurs heeft zich met name weten te onderscheiden door een stuk realisme en haalbaarheid”, aldus Joop Maas, communicatieadviseur bij BOOM Communicatie en voorzitter van de jury. Die jury bestaat verder uit: Willem Ausems van het lectoraat ondernemen van de Hogeschool Zeeland, Henriëtte Swartjes van Strandsport Zeeland (ooit zelf deelnemer aan de startersprijs), Marjan Vermaire, specialist YourBusiness Banking en Erik Oele, startercoördinator van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.

De Kamer van Koophandel wil met de startersprijs stimuleren dat beginnende ondernemers een goed ondernemingsplan opstellen voordat ze daadwerkelijk van start gaan. Ondernemers die zich op deze manier voorbereiden, hebben in de praktijk meer kans van slagen.