Archief

De toekomst heeft een extra dimensie

'Augmented reality' brengt de echte en de virtuele wereld dicht bij elkaar. Nu vooral nog als 'fun', maar straks zeer zeker ook functioneel. De eerste zakelijke toepassingen zijn er al en de mogelijkheden zijn enorm.

'Augmented reality' staat voor het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan de werkelijkheid. In plaats van informatie of afbeeldingen te tonen op het beeldscherm van een pc, wordt er data geprojecteerd in het gezichtsveld van de gebruiker. Dat gebeurt meestal door middel van een speciale 'bril'.

BOOM-adviseur David Westveer: “In het komend decennium zal deze technologie steeds vaker worden toegepast zodat de fysieke wereld voorzien zal worden van allerlei additionele informatie. Een goed voorbeeld is Funda. Met je camera op je mobieltje kun je – via een mobiele internetverbinding – om je heen kijken. Op basis van herkenning van het straatbeeld, wordt er aan dat beeld informatie toegevoegd. Bijvoorbeeld welk huis te koop staat en welke specificaties dat huis precies heeft.”

Al in 2013 is het mobiele gebruik van internet groter dan het gebruik via vaste computers. De voorwaarden zijn dus aanwezig voor een spectaculaire groei van 'augmented reality'. Westveer: “We gaan dat overal om ons heen merken. Bijvoorbeeld bij sociale netwerken, zoals Hyves, Linkedin en Twitter, die in de toekomst ook op zo'n soort manier gaan werken. Met je mobieltje kun je dan mensen scannen en daar meteen allerlei informatie over te zien en te lezen krijgen!”

Op dinsdag 23 maart (van 16.30 tot 18.30 uur)  wordt er in Breda een bijeenkomst georganiseerd waar 'augmented reality' verder wordt geïntroduceerd en waar wordt ingegaan op de belangrijkste vragen rondom dit fenomeen. Daarna wordt er een aantal praktijkcases getoond door applicatieontwikkelaars. Aansluitend is er een borrel en de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen en opborrelende ideeën. De bijeenkomst vindt plaats in het Blushuis, waar de Bredase vestiging van BOOM gehuisvest is. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: info@kavel7.nl.