Archief

Drie finalisten startersprijs

Drie genomineerden maken kans op de prestigieuze titel ‘starter van het jaar' die ieder jaar in Zeeland wordt uitgereikt. Tijdens de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel, op zaterdag 7 november, lichten de drie genomineerden hun ondernemingsplannen kort toe aan de jury. De eindwinnaar ontvangt een cheque van € 1.000,- én een adviestraject van BOOM®.

De drie finalisten zijn:
– Softechmatrix uit Schoondijke;
– Proud Mary uit Middelburg;
– Rudanna Castra uit Aardenburg.

Ieder jaar vraagt de Kamer van Koophandel aan beginnende ondernemers in Zeeland om hun ondernemingsplan voor te leggen aan een jury. Deze jury beoordeelt de plannen onder meer op volledigheid, realisme en ondernemerschap. In eerste instantie worden er drie finalisten geselecteerd, die aan een nader onderzoek worden onderworpen.

De jury bestaat uit Leen van Gelder, oud-voorzitter Kamer van Koophandel, Theo Sinke, bedrijvenadviseur van de Rabobank, Joop Maas, vestigingsmanager en senior communicatieadviseur van BOOM® Creatie en Communicatie, Willem Ausems van het lectoraat ondernemen van de Hogeschool Zeeland, Mary Liu, eigenaresse van restaurant Moy Fa uit Axel en Kees de Wolf, startercoördinator van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.

De uiteindelijke winnaar mag naast het prijzengeld van € 1.000,-, een beroep doen op een adviestraject van BOOM® Creatie en Communicatie. Daarin worden onder meer de volgende onderdelen tegen het licht gehouden: missie/visie, doelgroepsegmentatie, onderscheidend vermogen bedrijfsconcept/bestaansrecht, marketing- en communicatiestrategieën en communicatiemiddelen. Op basis van de bevindingen wordt een praktisch toepasbaar adviesrapport geschreven.

De prijswinnaar wordt op 7 november a.s. bekendgemaakt tijdens de Startersdag die, voor belangstellenden binnen de provincie Zeeland, in Cine City te Vlissingen plaatsvindt. Tijdens deze achtste editie van de Startersdag opent de Kamer van Koophandel haar deuren op maar liefst 24 locaties in het land voor iedereen die meer wil weten over het ondernemerschap. De Startersdag van de Kamer van Koophandel is dé informatiedag voor iedereen die goed voorbereid met zijn eigen bedrijf wil beginnen of informatie wil verkrijgen over het starten van een eigen bedrijf. Juristen, accountants en andere specialisten van onder andere banken, de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel geven er meer informatie over het starten van een eigen bedrijf. Presentaties en persoonlijke gesprekken geven antwoord op vragen over bijvoorbeeld: financiën, rechtsvormen, belastingen en administratie, marketing, verzekeringen, personeel en huisvesting. Daarnaast is er volop gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met andere ondernemers. Deelname aan de Startersdag is gratis.

Meer informatie: www.kvk.nl.