Archief

Drie genomineerden voor startersprijs

Drie finalisten maken kans op het predikaat ‘starter van het jaar' die door de Kamer van Koophandel in Zeeland wordt uitgeloofd. Tijdens de landelijke Startersdag op zaterdag 6 november 2010, lichten de drie genomineerden hun ondernemingsplannen kort toe aan de jury. De uiteindelijke winnaar ontvangt een cheque van € 1.000,- .

De drie finalisten zijn:

  • Hof Christina uit Vrouwenpolder; een verblijfsaccommodatie in een historische boerderij.
  • Talent S(up)port Personal Training uit Vlissingen; een bedrijf dat ondersteuning biedt aan iedereen die hogerop wil komen in zijn of haar sport.
  • Artefact uit Middelburg; een advies- en onderzoeksbureau in erfgoed.

De drie genomineerden voor de eindzege zijn geselecteerd door een jury waarin onder meer Joop Maas, de vestigingsmanager van BOOM te Goes, zitting heeft. De overige juryleden zijn: Willem Ausems van het lectoraat ondernemen van de Hogeschool Zeeland, Mary Liu, eigenaresse van restaurant Moy Fa uit Axel en Kees de Wolf, startercoördinator van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.

Ieder jaar vraagt de Kamer van Koophandel aan beginnende ondernemers in Zeeland om mee te dingen naar de startersprijs. Ingediende plannen worden voorgelegd aan de jury, die de ze onder meer beoordeelt op ondernemerschap, volledigheid en realisme. In eerste instantie worden er drie genomineerden bepaald, die aan een nader onderzoek worden onderworpen. Uit deze drie wordt tijdens de Starterdag door de jury een eindwinnaar gekozen.