Archief

Dynamischer presenteren met Prezi

Met maandelijks meer dan een miljoen nieuwe gebruikers is Prezi wereldwijd een snelgroeiende presentatietool. Dat succes is vooral te danken aan de dynamiek die met Prezi aan een presentatie is te geven, ten opzichte van het welbekende PowerPoint.

“In Prezi zet je alle elementen van je presentatie op een oneindig canvas. Dat kunnen teksten zijn, afbeeldingen en filmpjes”, zegt Riona Dietvorst-Doolaard van BOOM Communicatie. “Vergelijk het met een groot vel papier waarop je van alles kunt schrijven en plakken. Boven dit ‘vel' hangt als het ware een camera die vrij kan bewegen, zowel horizontaal als verticaal. Daarmee kan ook worden ingezoomd. Zo kun je perfect inspelen op de wensen van je publiek.”

Prezi versus PowerPoint
Prezi werkt dus dynamischer dan bijvoorbeeld PowerPoint, waarbij een presentatie is opgebouwd rondom een lineaire verhaallijn. Riona Dietvorst-Doolaard: “De presentatietool PowerPoint is erop gericht informatie beeld na beeld als een slideshow te laten zien. Er wordt niet ingezoomd op details en er is geen overzicht van de informatie. Bij Prezi is dit wel het geval. Prezi werkt prettiger als je bijvoorbeeld een sprongetje wilt maken in een presentatie. Bij PowerPoint moet je dan door een hele reeks sheets. Bij Prezi niet”.

Training
BOOM Communicatie werkt al jaren met Prezi en maakt met grote regelmaat presentaties op maat. Ook ontwikkelt BOOM formats die door de opdrachtgever keer op keer zelf gevuld kunnen worden met specifieke content. Een Prezi-training is dan meestal een vast onderdeel van de dienstverlening. Riona Dietvorst-Doolaard: “In zo'n training geven we uitleg bij het doen van aanpassingen en aanvullingen aan het format en gaan we met alle deelnemers ook daadwerkelijk aan de slag met het programma. Alleen op zo'n manier wordt het voor iedereen duidelijk hoe men met Prezi kan omgaan. Als alle ins and outs behandeld en een keer in de praktijk geoefend zijn, is het allemaal niet zo heel ingewikkeld meer om vanuit het format snel een professionele Prezi-presentatie te maken”.