Archief

Een campagne die zich terugverdient

Om de negatieve gevolgen van een arbeidsongeschikte medewerker te voorkomen, werken 5Kwadraat en Bedrijfsartsen5 intensief samen. Om de meerwaarde van de samenwerking onder de aandacht te brengen, ontwikkelde BOOM Communicatie een totaalconcept.

“De gevolgen van een arbeidsongeschikte medewerker zijn enorm”, verklaart Tamara Kooman, partner bij 5Kwadraat: “Niet alleen zijn er hoge kosten, ook kan het uitvallen van een medewerker problemen opleveren qua wegvallen van kennis, ervaring en capaciteit. Het is dus zaak dit te voorkomen en – als het gebeurt – de tijd tot herstel zo kort mogelijk te houden. Dit vereist een actieve instelling van een ondernemende bedrijfsarts en ondersteuning van een professioneel adviesbedrijf. De intensieve samenwerking tussen de twee bedrijven levert een enorme synergie op. Ze zijn op elkaar ingespeeld en stemmen werkwijzen en oplossingen op elkaar af”.

1+1=5. Reken maar uit!
“Dit synergetische effect wordt doorgaans vertaald naar 1+1=3. Het effect van deze samenwerking is echter zo groot dat er een 5 als uitkomst is geplaatst. Niet geheel toevallig het cijfer dat in beide bedrijfsnamen voorkomt”, legt Hans van den Boom, algemeen directeur van BOOM Communicatie, uit. “De campagne is gericht op ondernemers en HRM-managers van grote organisaties. In de huidige tijden is er veel aandacht voor kostenbesparingen en -preventie. Vandaar dat we inzoomen op het financiële aspect”.

De actie is gericht op het maken van afspraken met directies en HRM-managers. Bedrijfsarts Guido Govaert hierover: “Het is een nieuwe samenwerking. Dat betekent dat we natuurlijk wel eerst op de tamtam moeten slaan, anders gebeurt er niets. We zijn een actieve club en dat moet onze communicatie dan ook uitstralen. Vandaar dat we BOOM hebben gevraagd een opvallende, resultaatgerichte campagne te ontwikkelen. Natuurlijk kost dat geld, maar we halen dat er weer uit als we contracten weten af te sluiten. De kosten gaan voor de baat natuurlijk. Wij zien zo'n campagne als een investering die zichzelf terugverdient. Een gedachtegang die in de zorg als ‘commercieel' wordt betiteld; maar dat past wel bij ons. Wij zijn een actieve club, wij ondernemen mee met onze opdrachtgevers”.