Archief

Een herkenbare positie in de zorg

 

Een kenmerkende stijl draagt bij aan een onderscheidende positie in de markt. De noodzaak voor een duidelijke positionering geldt ook steeds vaker in de zorgsector, waar het door regelgeving en een veranderende houding van verzekeraars en cliënten steeds noodzakelijker wordt om duidelijk te communiceren waar je als zorgaanbieder voor staat en wat je anders maakt dan anderen.

Ook Stichting Werkt voor Ouderen is op een professionele manier bezig met haar communicatiebeleid en heeft zich tot doel gesteld om helder te communiceren dat haar dienstverlening veel verder reikt dan alleen verzorgd wonen. Ook op het gebied van thuiszorg, huishoudelijke hulp, teleservice en maaltijdservice staan betrokken medewerkers garant voor deskundige zorg. De manier waarop deze zorg wordt verleend moet in alle tekstuele en visuele presentaties tot uiting komen: professioneel, persoonlijk en vertrouwd.

Bij het ontwerpen van de huisstijl en promotionele stijl – met behoud van het bestaande logo – heeft BOOM® de levendige en sympathieke identiteit van de professionele zorgaanbieder als uitgangspunt genomen. De stijl wordt gekenmerkt door een energieke kleur rood, foto’s die wellness uitstralen en symbolische vormgevingselementen. Het kent toepassingen in alle huisstijldragers en diverse promotionele uitingen zoals een folderreeks, wagenbelettering, advertentie en posters. De flexibiliteit van de stijl zorgt ervoor dat alle diensten van Stichting Werkt voor Ouderen op een duidelijke en uniforme manier onder de aandacht kunnen worden gebracht en dat er ook een herkenbare basis ligt voor promotionele campagnes. Het professionele en persoonlijke karakter van de stichting komt altijd duidelijk naar voren, of dit nu gaat om thuiszorg voor jong en oud, verzorgd wonen, deskundige hulp bij dementie of een van de vele andere zorgvragen die de stichting kan beantwoorden.