Archief

Elftal ruilt provinciewapen in

Het amateurvoetbal in Zeeland maakt vrijdag a.s. kennis met enkele nieuwe ontwikkelingen. Als afsluiting van de competitie, vindt die dag het eerste Zeeuwse voetbalgala plaats. Tijdens het gala worden er acht awards uitgereikt door onder meer Danny Blind, Piet de Visser en Adrie Koster. Verder treedt het vertegenwoordigende elftal van de provincie tijdens het gala voor het eerst naar buiten met een eigen beeldmerk.

Doel van het gala is het promoten van het Zeeuwse amateurvoetbal en het uitdragen van het maatschappelijke belang van amateursport. BOOM Communicatie is sponsor van het evenement, dat voortaan jaarlijks zal plaatsvinden. Tijdens de gala-avond worden er awards uitgereikt voor de voetballer, het talent, de topscorer, de trainer, de scheidsrechter, het mooiste doelpunt, de beste clubsite en de vrijwilliger van het jaar. De presentatie is in handen van Hans Kraay jr.

Speciaal voor de Voetbal Awards ontwikkelde BOOM een huisstijl, die toegepast wordt in alle uitingen van het evenement. Het logo bestaat uit een scene uit het amateurvoetbal, dat in een gouden kader is geplaatst. Daarnaast heeft BOOM het nieuwe beeldmerk gecreëerd voor het Zeeuws Elftal. Voorheen maakte deze selectie van beste spelers gebruik van het Zeeuwse provinciewapen. Dat is nu ingeruild voor een beeldmerk waarin de kop van de leeuw uit het wapen een prominente plaats heeft gekregen. De klassieke uitwerking van de leeuw, heeft plaatsgemaakt voor een eigentijdse leeuwenkop die kracht en onoverwinnelijkheid uitstraalt. Het beeldmerk is geplaatst binnen een kader dat als moderne versie van een wapenschild gezien kan worden. De kleuren rood, wit en blauw refereren zowel aan de kleuren van de Nederlandse, als aan die van de Zeeuwse vlag.

Het Zeeuws Elftal speelt binnenkort een tweetal aansprekende wedstrijden tegen KNVB-bekerwinnaar FC Twente (op zaterdag 9 juli 2011) en tegen NAC (op zaterdag 16 juli 2011).