Archief

Etten-Leur heeft Antwoord

Vanaf maandag 18 januari is de gemeente Etten-Leur bereikbaar via een nieuw telefoonnummer: 14 076. Iedereen die een vraag aan de gemeente heeft, of het nu over afvalinzameling, paspoorten, vergunningen, uitkeringen of klachten gaat, kan dit nummer bellen of hiervoor de gemeentelijke website raadplegen.

Vanaf 2015 zijn gemeenten een herkenbare ingang voor alle vragen aan de overheid. Om dat te realiseren, is het dienstverleningsconcept Antwoord© ontwikkeld. Onderdeel van een herkenbare overheid is een makkelijk en goed te onthouden telefoonnummer. Binnen het concept Antwoord© is voor gemeentelijke informatienummers de reeks '14+netnummer' beschikbaar. Met een nummer uit deze reeks krijgen gemeenten één telefonische ingang. Het telefoonnummer begint met de cijfers 14 en wordt gevolgd door het netnummer van de gemeente. Zoals 14 010 (de gemeente Rotterdam) of 14 0115 (de gemeente Terneuzen). Uiteindelijk zullen alle gemeenten overgaan op het nieuwe nummer.

BOOM zorgde voor de promotionele invulling van deze campagne voor de gemeente Etten-Leur met behulp van grafische tekeningen van herkenbare situaties waarover contact met de gemeente gezocht kan worden.