Archief

Gouden kwaliteitslabel voor R&B Wonen

R&B Wonen mag op 14 september als enige Zeeuwse woningcorporatie het Gouden KWH-label in ontvangst nemen. Ieder jaar reikt het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) dit erepredicaat uit aan woningcorporaties die uitblinken in hun dienstverlening.

Prestatie-index

Corporaties kunnen ervoor kiezen de kwaliteit van hun dienstverlening rondom het huren van een woning doorlopend te laten meten door de onafhankelijke organisatie KWH. De reguliere meting duurt 12 weken. Daarnaast kan een corporatie zich gedurende een langere periode vrijwillig onderwerpen aan een dagelijkse meting. Tijdens de meting worden verschillende onderdelen van de dienstverlening van de corporatie in kaart gebracht. Hierbij kan gedacht worden aan bereikbaarheid, het betrekken en veranderen van een woning, onderhoud, klachtenafhandeling en uitvoering van reparaties.

Om de klanttevredenheid te optimaliseren heeft R&B Wonen KWH gevraagd de dienstverlening onder de loep te nemen. KWH heeft de dienstverlening op tien onderdelen beoordeeld. Hierbij werd de corporatie telefonisch benaderd, bezochten mystery-shoppers de woonwinkel in Heinkenszand en werden huurders bevraagd over de klantgerichtheid van de corporatie. R&B Wonen werd gedurende 2 jaar gecontroleerd en wist een gemiddelde score van een 7,7 te halen. Hierdoor mag de woningcorporatie als enige Zeeuwse woningcorporatie het Gouden Huurlabel dragen.

BOOM ontwikkelde onlangs een nieuwe huisstijl voor R&B Wonen.