Archief

Havendiner op duurzame locatie

Vorige week organiseerde Zeeland Seaports het jaarlijkse ‘Havendiner' op een bijzondere locatie: een auberginekwekerij. Gastspreker op dit relatie-evenement van het havenbedrijf was Melanie Schultz van Haegen, de minister van Infrastructuur en Milieu.

Voor het Havendiner kiest Zeeland Seaports elk jaar een bijzondere locatie in het havengebied. Deze keer was dat de auberginekwekerij van de Gebr. Van Duijn in Westdorpe. Deze kwekerij maakt deel uit van het op duurzaamheid gerichte Biopark, waarbij de restwarmte van het industriële complex van Yara wordt gebruikt om de gewassen in de kassen te laten groeien. Jan van Duijn: “Wij waren één van de eerste bedrijven die zich vestigde in dit unieke gebied, waar industrie en glastuinbouw hand in hand gaan”.

Zo'n 300 gasten werden verwelkomd in de hiervoor speciaal ingerichte sorteerloods, waar echte paprika's, aubergines en tomaten het decor vormden. Van tevoren speelde BOOM Communicatie met de communicatiemiddelen rondom het Havendiner in op de speciale locatie voor het evenement. De gekozen vorm van de uitnodiging symboliseerde zowel het kassencomplex zelf als de duurzame groei die in de kassen plaatsvindt. Op de uitnodigingen troffen de genodigden ieder zijn of haar persoonlijke code aan, bestemd voor de speciaal hiervoor ingerichte aanmeldwebsite.

Toespraken
Minister Schultz van Haegen sprak in haar speech lovende woorden over de ambities en plannen die de Zeeuwse havens hebben. Er was aandacht voor de nieuwe Zeesluis, de Westerschelde Container Terminal en de infrastructuur in het Zeeuwse. Hans van der Hart, directeur van Zeeland Seaports, sprak na de minister. Hij benadrukte dat Zeeland Seaports ‘op de kaart staat' in Den Haag, in Brussel en in de kantoren van beslissers in de maritieme wereld. “Een haven van nationale betekenis”, citeerde Van der Hart minister-president Mark Rutte om zijn woorden kracht bij te zetten.

Gebaseerd op bron: Zeeland Seaports.