Archief

Impressies brengen Mondragon tot leven

De gemeente Schouwen Duiveland heeft bekendgemaakt dat Marsaki en Zeeuwland de pitch voor het project Mondragon hebben gewonnen. De woningbouwvereniging en projectontwikkelaar gaan van het voormalige theater in Zierikzee een hotel- en appartementencomplex maken.

Mondragon staat sinds juni 2001 leeg en is sindsdien vaak een onderwerp geweest op de regionale politieke agenda. De gemeente besloot het pand te verkopen voor aan een partij die het gebouw op een passende wijze herontwikkelt. Hiervoor werd een pitch uitgeschreven, waaraan de  Walcherse Bouwunie, Rabo Bouwfonds en Zeeuwland/Marsaki deelnamen. 

Om de gemeente te overtuigen van de plannen liet de combinatie Marsaki/Zeeuwland een visuele presentatie vervaardigen door BOOM®, die de sfeer en de uitstraling van het toekomstige complex tot leven brengt. Met stijlvolle fotografie van gerelateerde projecten elders in het land, bewerkt met geschetste impressies, komt in dit premature stadium al goed naar voren hoe het project er straks uit komt te zien. 

Het hotel dat Zeeuwland/Marsaki gaan bouwen telt dertien kamers. Op de begane grond komt een restaurant en een grand-café. Verder worden in het project ook enkele koopappartementen betrokken. In het plan wordt er van uitgegaan dat het hotel gedreven gaat worden door leerlingen van het ROC. In 2011 moet het project gereed zijn.