Archief

Inventarisatietraject voor webportaal

Het opstellen van een programma van eisen en een plan van aanpak voor een nieuw webportaal is een aanzienlijk project. Naast een tijdsinvestering, dient benodigde kennis ingebracht te worden. Voor ROC Rivor was het inventarisatie- en webadviestraject dat BOOM specifiek voor onderwijsinstellingen aanbiedt, daarom een uitkomst. Zeker ook omdat de communicatieafdeling een beperkte capaciteit kende.

BOOM begeleidde het gehele inventarisatietraject van ROC Rivor. Interne en externe stakeholders zijn bevraagd en met behulp van diverse participatiemethoden is de interne organisatie volop betrokken. Dit resulteerde niet alleen in een specifiek rapport waarmee de gehele realisatie van het webportaal is uit te besteden. Ook de kennisuitwisseling, het creëren van commitment en draagvlak zijn voor deze onderwijsinstelling belangrijke opbrengsten.

De gedetailleerde rapportage van het project omvat een inventarisatieverslag, een plan van aanpak, technische beschrijvingen van functionaliteiten, een informatiedesign, een boomstructuur en alle technische criteria. De aanbevelingen over onder andere ontwikkeling, promotie, implementatie en beheer zijn door ROC Rivor overgenomen.