Archief

Jaarlijkse bijeenkomst Biblioservicebus

Op donderdagmiddag 16 april 2009 vindt vanaf 12:30 uur de jaarlijkse participantenbijeenkomst van de Biblioservicebus plaats in het Zeeuws Museum te Middelburg. Het doel van deze middag is om alle relaties, samenwerkingspartners, sponsors en subsidieverstrekkers te informeren over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

De hypermoderne Biblioservicebus rijdt rond in de kleine kernen van de gemeenten Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland en de gemeente Veere. De dienstverlening van de bus is afgestemd op de bevolking van de kleine dorpen en vooral voor diegenen die aangewezen zijn op de voorzieningen in de eigen woonplaats. De Biblioservicebus is dan ook meer dan een bibliotheek alleen.

In de bus is informatie te vinden over de dienstregeling van het openbaar vervoer, over inschrijving bij het CWI, gemeentelijke informatie of bijvoorbeeld informatie voor werkzoekenden. Ook is er (digitale) informatie en foldermateriaal van zorg- en welzijnsorganisaties beschikbaar. De dorpsbewoners kunnen bij de Biblioservicebus ook terecht om boeken te lenen, geld te pinnen, bioscoopkaartjes te kopen en kunst te lenen.

Speerpunten bij de participantenbijeenkomst zijn het behouden van betrokkenheid, het onderlinge netwerk versterken en het losmaken en ontvangen van feedback en input van participanten. Een carrousel bestaande uit een interactief gedeelte van drie thema's, zal er die dag voor zorgen dat participanten en andere genodigden hun bevindingen kunnen delen en input kunnen geven voor verdere ontwikkeling. De thema's die deze dag centraal staan zijn: de onderwijsbus met Microsoft Service Table, persoonlijk contact in de bus en welzijn.

De communicatieafdeling van de Zeeuwse Bibliotheek wordt voor wat betreft dit project ondersteund door een communicatieprofessional van BOOM®. Op detacheringsbasis wordt zo invulling gegeven aan de ontwikkeling en uitvoering van het communicatietraject rondom de Biblioservicebus.