Archief

Kennismaken met kunst

Kinderen op de basisschool al kennis laten maken met kunst. Niet alleen door ernaar te kijken, maar ook door er actief aan mee te doen en erover te praten. Dat is het doel van de ‘Kunst- en Cultuurkalender', die deze week verspreid wordt.

De kalender geeft een overzicht van alle kunt- en cultuuractiviteiten voor basisscholen in de Oosterschelderegio, inclusief allerlei mogelijkheden om dieper in te gaan op alles wat getoond of gedaan wordt. Basisscholen beslissen zelf of ze zo'n stukje kunsteducatie willen inhuren. Vandaar dat de publicatie met het omvangrijke aanbod zo aantrekkelijk mogelijk is gemaakt en de vorm heeft gekregen van een kalender. Vanwege deze gebruiksfunctie wordt de kalender op school opgehangen en blijft het aanbod altijd in beeld.

De aangeboden activiteiten bestaan uit muziekvoorstellingen, danssessies, toneelstukken, vertelvoorstellingen, drama, het bekijken en bespreken van beeldende kunst, etcetera. Met allerlei projecten en leskisten kan er dieper op de activiteiten worden ingegaan, als dat wenselijk is. Scholen kunnen hiermee hun eigen kunsteducatie op maat inrichten.

De kalender komt ieder jaar tot stand door samenwerking van drie organisaties: de Zeeuwse Muziekschool, Podium 't Beest en het Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie van ROC Zeeland. BOOM realiseert de kalender en ondersteunt het initiatief als hoofdsponsor, omdat zij het belangrijk vindt dat het enthousiasme bij kinderen voor kunst en cultuur al vroeg wordt aangewakkerd.