Archief

Klantgerichtheid scoort gemiddeld 6.7

De Rabobank is de meest klantgerichte organisatie in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Integron naar de klantgerichtheid van organisaties. Rabobank wordt op de voet gevolgd door Eneco en SNS.

Consumenten die in 2009 contact hebben gehad met een landelijk bekende consumentenorganisatie zijn vijf stellingen voorgelegd. In totaal zijn door respondenten 1132 beoordelingen gegeven voor 604 organisaties. De gemiddelde score van een 6.7 is volgens de onderzoekers 'ronduit bedroevend'.

De stellingen hadden betrekking op de bereikbaarheid van de organisatie, de snelheid en volledigheid van vragenafhandeling, de klantvriendelijkheid, integer en eerlijk handelen en het nakomen van beloftes.

Volgens Integron hebben de beoordelingen op het gebied van ‘integriteit en eerlijkheid' en ‘nakomen van beloftes' een zwaardere weging gekregen dan de overige aspecten. Dit omdat consumenten de betreffende aspecten belangrijk vinden.

Juist op de gebieden ‘integriteit en eerlijkheid' en ‘nakomen van beloftes' is het slecht gesteld, aldus Integron. ‘Nakomen van beloftes' krijgt een 6.5 en ‘integer en eerlijk handelen' een 6.6.

Geraadpleegde bron: Communicatieonline.nl.