Archief

Klap Hiddink opent Voetbal Experience

Met een klap op een knop – in de vorm van een voetbal – heeft trainer Guus Hiddink donderdag de Voetbal Experience in Middelburg geopend.

Het openingsprogramma werd gepresenteerd door Erica Terpstra, voorzitter van NOC/NSF. Aan de openingshandeling ging een voetbaldemonstratie van Soufian Touziani en een aantal toespraken vooraf. Sprekers waren onder meer burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg, cabaretier Freek de Jonge en Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB.

Hans Kraay senior en Leo Beenhakker zorgden donderdagmiddag voor vermakelijke verbale één-tweetjes tijdens het sportcongres in de Middelburgse Abdij. Samen met de andere tafelgasten – de oud-internationals Willy Dullens en Ad Brouwers, commissaris van de koningin Karla Peijs en spreekstalmeester Mart Smeets – sloten ze de opening van de Voetbal Experience af met een sportcongres, waarvan BOOM hoofdsponsor was.

Voetbal Experience is een plek waar men voetbal kan spelen, kijken, luisteren, ruiken en voelen. Het themapark zoekt de interactie met de bezoekers, zodat voetbal er echt beleeft wordt. Een belevenis die niet museaal is, maar even speels, emotioneel en onvoorspelbaar is als het voetbal zelf. Initiatiefnemers van Voetbal Experience zijn Johan Derksen, Jaap de Groot, Matty Verkamman en Hugo Borst. Voetbal Experience is vanaf vandaag geopend voor publiek.

(Gebaseerd op bron: PZC).