Archief

Leer meer op de basisschool

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg kennismaken met kunst en cultuur. Het project KOEPEL moet het kunst- en cultuuronderwijs op de Etten-Leurse basisscholen versterken.

De toegevoegde waarde van het project zit hem vooral in de stroomlijning, zegt cultuurcoördinator Hanne Poos: “Met het cultuurmenu dat wij de scholen aanbieden gaan we van ad hoc naar structureel kunst- en cultuuronderwijs. Binnen de cultuurinstellingen zelf kunnen we ook helpen om verbeteringen door te voeren op pedagogisch en didactisch vlak; zij zijn het die met de scholen de lesplannen opstellen.” Tijdens de lift off, die onlangs plaatsvond in Theater de Nobelaer, konden de betrokken partijen kennismaken met het project, de aanpak en de expressieve activiteiten die KOEPEL te bieden heeft op het gebied van onder meer muziek, dans en beeldende kunst.

BOOM creëerde een passend projectlogo voor KOEPEL (voluit: Kunst Onderwijs Erfgoed Plein Etten-Leur). Het beeldmerk visualiseert de diverse thema's en heeft een speels karakter. Het kleurige logo en huisstijl wordt promotioneel gecombineerd met een kunstzinnige fotocollage van dans en cultureel erfgoed.