Archief

Leerwerkadviseurs gaan aan de slag

Vandaag start de publiciteitscampagne om de komst van ‘leerwerkadviseurs' in Zeeland aan te kondigen. De adviseurs gaan antwoord geven op alle vragen die te maken hebben met het combineren van leren en werken. Zowel werkzoekenden, werknemers als werkgevers kunnen bij hen terecht.

 

Per januari 2011 starten de leerwerkadviseurs op alle Werkpleinen in Zeeland. Ze verbinden de drie O's: Onderwijs, Ondernemers en Overheid. Ze koppelen vraag en antwoord, gaan met deze partijen in gesprek om de beste oplossing te vinden voor scholingstrajecten of helpen zelfs om een hele nieuwe oplossing te creëren. De leerwerkadviseurs zullen vooral het aanspreekpunt zijn voor werkzoekenden en werknemers die op een praktijkgerichte manier willen bijleren en voor werkgevers die hun personeel binnen hun bedrijf willen scholen.

BOOM ontwikkelde een campagne voor de introductie van de adviseurs waarin iedereen concreet wordt uitgenodigd zijn of haar vraag te stellen: ‘Vraag het de leerwerkadviseur'. De vormgevingsstijl is appellerend rood, komt krachtig over, maar is tegelijk toegankelijk en warm. De boodschap zal voornamelijk via internetbanners op veelbezochte websites uitgedragen worden.

BOOM-adviseur Joop Maas over de campagne: “Bewust hebben we er voor gekozen om geen nieuw loket, servicepunt of balie naar buiten te brengen, maar om de adviseurs zelf naar voren te schuiven. Zij zijn direct benaderbaar en zitten dus niet verscholen achter een ambtelijk loket. Om die reden communiceren we heel duidelijk dat je meteen op die leerwerkadviseurs kunt afstappen en direct je vragen kunt stellen”.

De leerwerkadviseurs zijn een initiatief van het UWV Werkbedrijf, Provincie Zeeland, Hogeschool Zeeland, ROC Zeeland en alle Zeeuwse gemeenten. Vandaag vindt de kick off plaats bij Bouwopleiding Zeeland te Goes.

Meer informatie is te vinden op www.leerwerkadvies.nl.