Archief

Lexus lanceert nieuwe model online

Vanaf komend weekend staat het nieuwe model van Lexus in de showroom. De IS 300h is compleet vernieuwd en krachtiger en dynamischer dan ooit. Lexus liet BOOM Communicatie een online marketingactie ontwikkelen voor de introductie.

Door gebruik te maken van hybride techniek, heeft de IS 300h een lage CO2-uitstoot. Daarmee geldt er voor zakelijke rijders van de nieuwe Lexus een bijtellingspercentage van 20%. Het is één van de argumenten waarmee het publiek verleidt kan worden tot een onvergetelijke proefrit. De luxe uitstraling, het sportieve design en het comfortabel rijgedrag zijn andere pluspunten.

Voor de introductie van het nieuwe model ontwikkelde BOOM een speciale landingspagina. De auto en alle eigenschappen daarvan, komen op de landingspagina op een aantrekkelijke manier naar voren. Het maken van een afspraak voor een proefrit staat er centraal. Geïnteresseerden komen op de site door middel van een online bannercampagne, gericht op doelgroepen in Zuidwest-Nederland. Lexus kan hiermee een gegarandeerd aantal bezoekers op de website verwachten, wat vervolgens een van tevoren doorberekend aantal proefritten zal opleveren. Wanneer het directe contact met de prospect eenmaal is gelegd, is het vervolgens aan de verkopers van Lexus om tot zaken te komen met de potentiële klant. Het beste verkoopmiddel daarvoor is de proefrit, zodat de klant zelf de kwaliteiten kan ervaren van het nieuwe model.