Archief

Luxexcel genomineerd voor innovatieprijs

Het bedrijf Luxexcel, business partner en klant van BOOM Communicatie, is genomineerd voor de innovatieprijs Emergo. Er zijn vijf bedrijven genomineerd.

Emergo is een prijs van Syntens en de Provincie Zeeland die uitgereikt wordt aan een Zeeuwse onderneming die een succesvolle innovatie heeft gerealiseerd. De prijs bestaat uit eeuwige roem, aangekleed met een kunstwerk.

LUXeXcel Group heeft een gepatenteerde basistechnologie ontwikkeld om digitaal optieken te produceren met behulp van 3D-printtechniek, die voor verschillende toepassingen kan worden ingezet. Dure werktuigen voor het spuitgieten van optieken en optische structuren zijn niet meer nodig. In de toekomst zal de Printoptical Technology zeker ook toegepast gaan worden in de brillenmarkt, voor cameralenzen, in de solar industrie, micro-optics, etc.

Ook zijn er vele marketing-, communicatie-, kunst- en decoratieve toepassingen. Te denken valt aan duurzame glas-in-lood-vervangende structuren, 3D-visitekaartjes en flessenlabels. Deze worden door het bedrijfsonderdeel Luximpress vermarkt. Dit is een joint venture van LUXeXceL Group B.V. en Tree Holding Goes B.V., waar BOOM Communicatie deel van uitmaakt.

Stem mee en help Luxexcel de publieksprijs te winnen.  Mail: “Ik stem op Luxecel” naar: emergo@syntens.nl. U kunt uw stem uitbrengen tot woensdag 19 oktober 23.59 uur.