Archief

Luxexcel wint publieksprijs Emergo

De publieksprijs van de Innovatieprijs Emergo is gewonnen door Luxexcel, business partner en klant van BOOM Communicatie.

De Emergo wordt ieder jaar uitgereikt aan een bedrijf dat met succes een innovatie gerealiseerd heeft. De prijs bestaat uit eeuwige roem, een oorkonde plus een kunstwerk van een kunstenaar. De vakjuryprijs is gewonnen door ZHPC. Redenen voor de jury om het ZHPC als winnaar te benoemen zijn dat het centrum een vernieuwing in de sector is, dat ze laten zien dat het ook in deze tijd mogelijk is om betere kwaliteit tegen lagere kosten te bieden en dat dit private initiatief al na anderhalf jaar ‘zwarte cijfers' kan laten zien.

Het publiek kon ook haar stem uitbrengen. Dat stemde massaal op Luxexcel. Dit bedrijf heeft een gepatenteerde basistechnologie ontwikkeld om digitaal optieken te produceren met behulp van 3D-printtechniek, die voor verschillende toepassingen kan worden ingezet. Dure werktuigen voor het spuitgieten van optieken en optische structuren zijn niet meer nodig. In de toekomst zal de Printoptical Technology zeker ook toegepast gaan worden in de brillenmarkt, voor cameralenzen, in de solar industrie, micro-optics enzovoort.

Ook zijn er vele marketing-, communicatie-, kunst- en decoratieve toepassingen. Te denken valt aan duurzame glas-in-lood-vervangende structuren, 3D-visitekaartjes en flessenlabels. Deze worden door het bedrijfsonderdeel Luximpress vermarkt. Dit is een joint venture van LUXeXceL Group B.V. en Tree Holding Goes B.V., waar BOOM Communicatie deel van uitmaakt.