Archief

Maintenance trekt aandacht

De actie tijdens de open dagen van Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland heeft geleid tot een goed resultaat. Op ludieke wijze werd de opleiding International Maintenance Management onder de aandacht gebracht bij potentiële studenten: een promotieteam deelde gouden kaarten uit voor een glanzende carrière.

De promotie vond niet alleen plaats op de locaties van de Bèta-opleidingen. Er werd vooral ook de aandacht gevraagd leerlingen die wellicht in basis interesse hebben bijvoorbeeld een economische studie. Omdat IMM een snijvlakopleiding is waarbij bedrijfskunde, technologie en mensgerichte vakken zijn gecombineerd, is het een ideale opleiding voor ambitieuze leerlingen met interesse in techniek.

“Het aardige van de actie was dat tijdens de open dagen leerlingen de presentaties van IMM hebben bezocht, die een dag eerder nog helemaal geen interesse hadden in IMM. We hebben zelfs twee leerlingen gesproken die naar aanleiding van de promotie op een locatie van Avans in Tilburg, een week later naar Vlissingen zijn gereisd voor de open dag van IMM bij de Hogeschool Zeeland”, aldus René van Donschot (vanuit BOOM gedetacheerd op dit project). Naar aanleiding van de actie heeft een aantal jongeren inmiddels hun concrete interesse kenbaar gemaakt voor de studie.

De opleiding heeft de officiële accreditering nog maar net achter de rug en is in september met een kleine groep studenten gestart. De huidige acties hebben als doel in september 2012 voldoende inschrijvingen te hebben om de opleiding serieus verder te laten groeien. René van Donschot:: “We zijn er zeker nog niet, maar de commitment vanuit het management van beide hogescholen en de energie van de medewerkers die de opleiding momenteel opzetten is enorm. Als we deze recente succesvolle resultaten kunnen doorzetten, plaatsen we deze regio en heel Nederland op de internationale maintenancekaart!”.

Over deze actie verscheen eerder dit artikel: werving met een gouden randje.

Meer informatie over International Maintenance Management is te vinden op: www.maintenance-academy.nl.