Archief

Mbo-uitblinker innoveert eigen opleiding

Eurydice Neugebauer uit Middelburg is verkozen tot ‘Mbo-uitblinker 2011' van ROC Zeeland. De 29-jarige student van de opleiding Brood en Banket in Middelburg mag een jaar lang het erepredicaat dragen.

Ieder jaar organiseren mbo-instellingen een uitverkiezing onder excellerende studenten. Een jury, met daarin onder andere vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, is bij de verkiezing betrokken.

De jury van dit jaar bewonderde de interesse van vierde en laatstejaars student Eurydice voor vernieuwende technieken in de banketbakkerij. Eurydice introduceert deze vooral uit Amerika afkomstige technieken binnen de opleiding en inspireert zo medestudenten en docenten. Haar mentor, Dimitri Abbing is daar enthousiast over: “Eurydice is zeer gemotiveerd en gedreven en altijd op zoek naar nieuwe manieren om haar banket een extra dimensie te geven. Wij leren veel van haar. Ik bewonder ook haar doorzettingsvermogen om als alleenstaande moeder (van twee kinderen, red.) de ambitie te hebben om in een bakkerij te werken. Dat is niet gemakkelijk als je 's-nachts werkt en overdag rust''.

Joop Maas, vestigingsmanager van BOOM te Goes, nam zitting in de jury en was aangenaam verrast door de kandidaten: “Alle genomineerde leerlingen hebben ons tijdens een presentatie laten ervaren hoe gedreven ze zijn. Ieder heeft op zijn of haar manier door die gedrevenheid een stuk verantwoordelijkheid naar zich toegetrokken in een schoolproject of stage. Dat werd nog eens onderstreept door hun mentoren van school of van hun stageplek. Voor ons als jury was het bijzonder leuk om kennis te maken met zulke ambitieuze jongeren!”.

Eurydice heeft al grote toekomstplannen. Na haar opleiding wil ze graag verder studeren om haar droom te verwezenlijken: een eigen taartenatelier, gespecialiseerd in taarten in Amerikaanse stijl. Het komende jaar fungeert Eurydice als ambassadeur voor het Zeeuwse mbo-onderwijs. Op dinsdag 4 oktober mag zij zichzelf presenteren tijdens de landelijke uitblinkerverkiezing.