Archief

Media-aandacht voor column

Enkele weken geleden publiceerde BOOM-adviseur Joop Maas op deze website een column over verstandig twittergedrag met de titel ‘To tweet… of niet' . Door alle commotie rondom een tweet van burgemeester Mulder van de gemeente Hulst, staat deze column opeens zeer in de belangstelling. Omroep Zeeland besteedde gisteren op radio en televisie aandacht aan de kwestie, met verschillende reacties van Maas.

Maandag twitterde de burgemeester op een controversiële manier over een serie overvallen op Chinese restaurants in de provincie: ‘Nu al dlie overvallen op Slineese lestaulants in Zeeland. Hoop dat die lale overvaller snel in z'n klaag gelepen wordt…niet sambalb(l)ij!'. De tweet leverde de burgemeester al snel veel kritiek op, die hij in eerste instantie naast zich neer legde.

Joop Maas: “Een burgemeester heeft altijd een publieke functie; ook als hij thuis op de bank zit, zien de mensen hem nog steeds als burgervader. Als je op persoonlijke titel op zo'n manier grappig wilt zijn, mag je niet verwachten dat mensen het verschil zien tussen de burgemeester in functie of de privé-persoon. Wat het in dit geval pijnlijk maakt, is dat het grappig bedoeld is ten koste van een bepaalde bevolkingsgroep”.

Gisteren besteedde Omroep Zeeland uitgebreid aandacht aan de ophef over de tweet van de burgemeester. Joop Maas werd gevraagd om enkele reacties. Het televisie-item is hier te zien.