Archief

Meer dan een miljoen voor Unicefstad

Unicef en de gemeente Rotterdam werkten een jaar lang samen om de leefomstandigheden van kinderen te verbeteren. Zowel in Rotterdam als in de rest van de wereld. De samenwerking heeft gezorgd voor een groot aantal initiatieven in Rotterdam en heeft in totaal 1.072.560,- euro opgeleverd voor Unicef.

Vorige week is het project ‘Rotterdam Unicefstad' officieel afgesloten. Onder deze naam hebben een jaar lang allerlei activiteiten plaatsgevonden die ten goede kwamen aan wereldwijde Unicef-projecten en aan het initiatief ‘Rotterdam Kindvriendelijk'. Door samen met alle inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen in Rotterdam in actie te komen, willen Rotterdam en Unicef heel wat kinderlevens verbeteren. Met het geld dat via het project is verkregen, kan Unicef invulling geven aan die wens. Los daarvan profiteert Rotterdam van een aantal initiatieven die de gemeente kindvriendelijker hebben gemaakt. Voorbeelden daarvan zijn rode waarschuwingshekken bij scholen, meer verkeersbrigadiers om kinderen te begeleiden met oversteken, een huis-aan-huis kledinginzamelingsactie en kinderpleinen op enkele festivals.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en de algemeen directeur van Unicef Nederland, Jan Bouke Wijbrandi, bedankten iedereen die Rotterdam Unicefstad tot een succes maakten. Wijbrandi: “De Rotterdamse mentaliteit van aanpakken en creatief aan de slag gaan heeft ons in het hart geraakt”.

BOOM is bij zowel ‘Rotterdam Kindvriendelijk' als ‘Rotterdam Unicefstad' betrokken vanwege de realisatie van beide projectlogo's en diverse communicatiemiddelen.

Op de foto: Burgemeester Aboutaleb leest kinderen voor tijdens één van de projecten in het kader van Rotterdam Unicefstad. (Foto: Ilja Post/HVP).