Archief

Met een golf aan clichés door de hitte

Er is een hittegolf! Super, als u het mij vraagt. Het kan voor mij niet warm genoeg zijn. Collega Ferry wees me gisteren op een satirisch bericht van De Speld, dat me deed glimlachen: ‘Vertel ook eens aan een ander dat het warm is '. Volgens De Speld vertellen mensen elkaar niet vaak genoeg hoe warm het eigenlijk is en moeten we dat meer delen. Want stel dat uw broer, collega of buurvrouw niet weet dat het warm is!

Als de temperatuur stijgt tot dit soort hoogten, gaat het in elk gesprek natuurlijk meteen over de hitte. Bij BOOM Communicatie zijn we daar geen uitzondering op. Ook ik ben er schuldig aan, al zijn onze werkplekken gelukkig voorzien van goed werkende airco-systemen en hebben we dus niets te klagen. Na 10 minuten wachten op het perron, een treinrit naar huis, een rondje koopavond in Tilburg en wat research op internet, viel mij eigenlijk pas op hoeveel clichés er zijn over het warme weer. Komt ‘ie:

‘Als ik het kantoor uitstap, loop ik tegen zo'n ‘muur van warmte'. Echt zo'n klap in je gezicht, weetjewel. Bij deze hitte vallen de mussen dood van het dak. Goed, ik pak m'n fiets en ga naar het station. Tijdens het fietsen is het net of er zo'n warme föhn op me gericht staat. En oja, bij 30 graden is het hier altijd zo klam, plakkerig en benauwd; in het buitenland is die warmte veel lekkerder en beter uit te houden. Echt, stop mij maar in een ton met ijs want dit is geen weer voor een Hollander. En met die airco op kantoor moet ik wel uitkijken, want daar word ik altijd verkouden van'.

Alle gekheid op een stokje, natuurlijk. Ik wil u vooral een heerlijk weekend wensen. Geniet van het prachtige weer dat ons te wachten staat. En vergeet niet drie keer te niezen, want dan wordt het de dag erna óók mooi weer!

 

Janneke van Dijk – Communicatiemedewerker BOOM Communicatie