Archief

Millennial lastig te lokken

Digitale media zijn ideaal om jongeren tussen de 10 en 28 jaar, de zogenoemde millennials, te bereiken. Dat komt vooral door het comfortabele gevoel dat zij hebben bij het internet. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau comScore. De onderzoekers voegen aan dit resultaat toe dat de millennials met reclame moeilijk te overtuigen zijn. Voor marketeers is het dus belangrijk om de aandacht te trekken met creatieve en geoptimaliseerde boodschappen.

Merkvoorkeur
Daarnaast onderzocht comScore welke campagne-elementen het beste voor merkvoorkeur zorgen bij millennials. Uit de resultaten blijkt dat merkdifferentiatie (het uitdragen van het onderscheidend vermogen) het optimale element is om bij deze leeftijdsgroep een merkvoorkeur te creëren. Door merkdifferentiatie zou de merkvoorkeur bij millennials met 1,3 procent stijgen, gevolgd door vergelijkingen met andere producten (1,1 procent), informatie over nieuwe producten (0,9 procent) en superioriteitsclaims (0,8 procent).

Televisiereclame
Naast digitale reclame, hebben de onderzoekers gemeten in hoeverre millennials geïnteresseerd zijn in televisiereclame. Uit de resultaten blijkt dat zij minder geïnteresseerd zijn in commercials op televisie dan oudere kijkers. Slechts 42 procent van de millennials kan zich vijftien minuten later nog veel herinneren over een reclame, tegenover 54 procent bij de babyboomers. Aan de andere kant blijkt dat boeiende reclame jongeren langer bijblijft dan bij de andere leeftijdsgroepen. Van de millennials weet 24 procent zich een commercial van drie dagen voordien te herinneren, tegenover achttien procent bij de ouderen. De onderzoekers waarschuwen marketeers wel dat zestien procent van de millennials geneigd is om televisiereclame irritant te vinden, tegenover tien procent bij de babyboomers.

Over het onderzoek
De resultaten werden verkregen uit een analyse van 1.000 tests over de effectiviteit van televisie-uitingen en 35 tests over digitale uitingen. Het onderzoeksbureau ondervroeg 500.000 vrouwen in vier verschillende leeftijdsgroepen (millennials, generatie x, babyboomers en senioren). De onderzoekers hebben bewust alleen vrouwen ondervraagd omdat zij volgens hen de meeste producten kopen.

Geraadpleegde bron: onderzoeksrapport ‘Next-generation strategies for advertising to millennials' van comScore.