Archief

Mobiel internetten blijft groeien

Het gebruik van mobiel internet stijgt gestaag. Volgens onderzoeksbureau Forrester Research zal binnen vijf jaar meer dan een derde van de bevolking in West-Europa gebruik maken van internet op een mobiele telefoon. De onderzoekers voorspellen dat de adoptie van mobiel internet groeit van 13% in 2008 naar 39% in 2014. Dit staat gelijk aan 344 miljoen gebruikers.

 

“In de komende tien jaar zal mobiel internet het succes van normaal internet evenaren”, aldus Thomas Husson van Forrester Research. Hij verwacht dit toekomstige succes omdat sociale netwerken, zoekmachines en websites van bedrijven zich nog meer zullen aanpassen aan mobiel internet.

 

Aan het eind van dit jaar zal naar verwachting 17 procent van de West-Europese bevolking (334 miljoen gebruikers) gebruik maken van internet op een telefoon. Dat is hetzelfde percentage gebruikers als regulier internet in 1999 had. Husson ziet het als de kritieke massa om succesvol te worden. Hij raadt bedrijven aan zich te bezinnen over de rol zij in dit nieuwe medialandschap kunnen en willen spelen. “Nu is de tijd om een mobiele strategie te formuleren”.

Een opvallende uitkomst van het onderzoek van Forrester Research is dat de recessie veel consumenten dwingt om hun uitgaven te beperken. Er wordt echter nauwelijks bespaard op mobiele telefoonabonnementen. De komst van telefoons waarbij internet centraal staat in combinatie met vaste tarieven voor internettoegang stimuleert de adoptie van mobiel internet op grote schaal.