Archief

Movie haalt ‘De Wereld Draait Door'

Het filmpje waarin ex-profvoetballer John de Wolf wordt bekogeld met 150 ballen, was gisterenavond te zien in het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door'. Daarmee is de kracht van social media aangetoond.

Tijdens het evenement Commercials by the Sea werd John de Wolf gevraagd een doel te verdedigen. Wat hij niet had verwacht, is dat alle aanwezigen tegelijkertijd 150 ballen op hem zouden afvuren! Het humoristische filmpje van deze actie werd meteen op YouTube geplaatst en door de organisatie van ‘Commercials by the sea' aangeprezen via social media als Twitter, Facebook, Hyves en LinkedIn. Al snel verspreidde de movie zich via de social media, totdat ‘De Wereld Draait Door' het drie dagen later oppikte en gisterenavond uitzond. Juist daar was het de initiatiefnemers om te doen: zorgen dat de actie een item zou worden in dat succesvolle tv-programma. Hiermee is maar weer eens aangetoond dat social media op een laagdrempelige manier in te zetten zijn en dat er relatief eenvoudig een breed publiek mee te bereiken is.

Dat ligt in het verlengde van hetgeen Rens Bosma van Hyves, één van de inleiders tijdens ‘Commercials by the sea', al had aangegeven: “Een slimme campagne hoeft niet veel te kosten. De kracht van het netwerk is onder andere dat men elkaar filmpjes, foto's en andere informatie heel gemakkelijk kan doorsturen en dat bedrijven heel gericht, zelfs gepersonaliseerd, kunnen adverteren”.

Hans van den Boom, namens BOOM één van de initiatiefnemers van het filmpje: “Je kunt heel vaak uitwijden over de kracht van social media, maar de beste manier om duidelijk te maken hoe goed het in de praktijk werkt, is door het daadwerkelijk te laten zien. Daarom hebben wij dit geintje met John de Wolf bedacht en hebben we aangetoond dat je op zo'n manier heel snel en eenvoudig landelijke aandacht kunt krijgen”.

Het betreffende televisiefragment uit de ‘De Wereld Draait Door ' is inmiddels op YouTube geplaatst. Ook is het oorspronkelijke filmpje daar te vinden. Zie verder de eerdere nieuwsberichten op deze website over ‘Commercials by the Sea'.