Archief

Naar BOOM tijdens Dag van architectuur

BOOM Breda opent haar deuren tijdens de Dag van de Architectuur 2010. De Brabantse vestiging van BOOM houdt kantoor in het gerenoveerde pand 'Het Blushuis', een pand dat na jarenlang gebruik als brandweerkazerne omgetoverd werd tot een verzamelgebouw voor creatieve en innovatieve bedrijven. Openstelling van het pand past prima in het thema 'Tweede leven' van deze dag.

Op 26 juni zal het blushuis opgenomen zijn in een bustour langs diverse kenmerkende panden in Breda. Naast bezichtiging van de algemene ruimten, kunnen bezoekers een kijkje nemen in een beperkt aantal units, waaronder die van BOOM. Op de Triple O Campus waar het blushuis onderdeel vanuit maakt, is ook het kenmerkende pand van RDH Architecten Stedenbouwkundigen te bezichtigen. In dit pand is een waar monument opgenomen in de eigen kantooromgeving.

Architectuur onder de aandacht brengen bij een zo groot mogelijk publiek is al twintig jaar het credo van de Dag van de Architectuur. In 1985 riep de Union Internationale des Architectes (UIA) de eerste juli uit tot Dag van de Architectuur. Nederland was in Europa het eerste land dat de architectuurmanifestatie organiseerde. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend groot evenement waarvan de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) de trekker is.

De Dag van de Architectuur is een initiatief van de BNA en wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer lokale architectuurcentra, culturele instellingen, architecten, en vele vrijwilligers. Samen spannen zij zich in om tijdens de Dag van de Architectuur het grote publiek een interessant aanbod van bijzondere gebouwen voor te schotelen.