Archief

Nieuw vakantiepark in stijl Giethoorn

Arcus Projectontwikkeling is gestart met de promotie van een nieuw te realiseren vakantiepark in Scheerwolde. Op de recent gelanceerde website Vakantieparkscheerwolde.nl worden investeerders geïnformeerd over de mogelijkheden van het vakantiepark in de Kop van Overijssel. Vakantiepark Scheerwolde is een ontwikkeling van Euro Investors BV, een samenwerking van Arcus Projectontwikkeling B.V. en Herikerberg Vastgoed en zal door Roompot geëxploiteerd worden.

Investeren in een vakantiewoning in Scheerwolde – voor eigen gebruik of als belegging – betekent investeren in één van de meest bezochte toeristische gebieden van Nederland. Scheerwolde ligt namelijk dichtbij Giethoorn en de waterrijke natuurgebieden de Wieden en de Weerribben. De Weerribben is recent verkozen als ‘de mooiste plek van Nederland'.

Het waterrijke park krijgt 260 recreatievilla's, centrumvoorzieningen, een groot recreatiemeer (20 hectare) en een passantenhaven met circa 200 ligplaatsen. Vanuit de passantenhaven heeft het park een directe verbinding met het naastgelegen Steenwijkerdiep: één van drukste recreatieve vaarwegen van Nederland en de directe verbinding met het Friese merengebied. Met de vormgeving van het vakantiepark en de architectuur van de woningen wordt sterk ingespeeld op de lokale gebiedskenmerken. Zo slingeren er vaarten door het vakantiepark, zodat villa's met een bootje bereikbaar zijn. De luxe vakantievilla's worden uitgevoerd in een typisch Oudhollandse architectuur zoals deze kenmerkend is voor de regio en het nabijgelegen Giethoorn. De woningen zijn bijvoorbeeld voorzien van metselwerk in traditionele kleuren, gevelbeplanking in Oudhollandse kleuren, deels rietgedekte kappen en bewerkte dakranden.

De realisatie van de marketingcommunicatiemiddelen omtrent dit project is in handen van BOOM®. De website en een informatiefolder zijn de eerste items die ontwikkeld zijn. De sfeer van Giethoorn is hierin beeldbepalend.