Archief

Nieuwbouw voor Van Dorst Rijen

Vrijdag 20 maart is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw door directeur Jac van Dorst en zijn collega-directeur Peter Smits. Van Dorst neemt daarmee afscheid van het pand in de Stationsstraat en verhuist naar de Europalaan in Rijen.

Ooit is het allemaal begonnen in diezelfde Stationsstraat. Cees van Dorst is daar in 1954 ooit gestart. Het bedrijf werd in loop van tijd steeds groter. Vanaf 1982 kwam het bedrijf in een stroomversnelling. Het bedrijf groeide mee met de opmars van Toyota in Nederland en Europa.

Inmiddels is Van Dorst de op één na grootste Toyota-dealer van de Benelux, goed voor zeven procent van de totale omzet van Toyota in Nederland. Van Dorst bestrijkt ondertussen nu heel Midden- en West- Brabant met Toyota-dealers. Er zijn vestigingen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Oosterhout, Waalwijk, Rijen, Tilburg en Oisterwijk.

Dat het bedrijf in Rijen nu verplaatst wordt, heeft alles te maken met het beleid van de gemeente Gilze-Rijen om ‘hinderlijke bedrijvigheid' te weren uit de kernen. Van Dorst werkt hier graag aan mee en zegt hierover: ‘ Op onze huidige locatie komen straks woningen en appartementen. Op onze beurt zetten wij aan de Europalaan een modern dealerbedrijf neer, dat aan alle eisen van Toyota voldoet.' In december dit jaar zal het pand aan de Europalaan gereed zijn.

Bron: Tilburgse Koerier