Archief

Nieuwkomers maken kennis met de praktijk

Deze week zijn de scholen in het zuiden weer begonnen. Daarmee is nu overal in Nederland het nieuwe schooljaar gestart. Dat betekent voor de nieuwkomers in het beroepsonderwijs dat ze met allerlei introductieactiviteiten kennis aan het maken zijn met hun nieuwe school. Vaak hoort daar ook een introductie bij van het beroepsveld waarvoor ze worden opgeleid. Bij diverse hogescholen en ROC's geven communicatieadviseurs van BOOM daarom een toelichting op de vakgebieden communicatie, marketing, multimedia en grafische vormgeving.

Als communicatieadviesbureau en reclamebureau is BOOM actief voor een groot aantal onderwijsinstellingen. Vanuit die contacten worden de adviseurs van BOOM gevraagd presentaties te verzorgen voor nieuwe studenten in het beroepsonderwijs. Vandaag is communicatieadviseur Mindy Hugens bijvoorbeeld op pad bij het Economisch College Zeeland en morgen geeft senior communicatieadviseur Joop Maas presentaties bij het Techniek en Design College Zeeland.

Joop Maas: “Wij vinden het belangrijk om studenten al in een vroegtijdig stadium te laten zien hoe het er bij een bedrijf als het onze in de praktijk aan toe gaat. Dat kan een stuk gedrevenheid en ambitie aanwakkeren bij de studenten, of juist duidelijk maken dat ze zich liever willen toeleggen op een andere uitstroomrichting. Wij geven ze in ieder geval een beeld van wat hen te wachten staat en we maken daarbij ook duidelijk wat er straks in de praktijk van henzelf wordt verwacht. We maken er geen geheim van dat een diploma halen alleen, geen garanties geeft op een leuke en uitdagende baan. Veel hangt ook af van de manier waarop ze met de kennis en vaardigheden omgaan die ze tijdens de opleiding krijgen aangereikt.”