Archief

Opmars video ads door Facebook

Video advertising maakt een enorme groei door op het internet. Naar verwachting zal de definitieve doorbraak komen als ook Facebook in juli van dit jaar videoadvertenties gaat plaatsen.

Zijn het nu nog alleen banners, vanaf juli zijn op Facebook ook videoadvertenties te zien. Het netwerk speelt hiermee in op de groeiende advertentiemarkt voor online video. In de linker- en rechterkolom van de lay out komen in totaal vier blokjes met videoadvertenties. De video's, met een duur van maximaal 15 seconden, zullen automatisch beginnen met afspelen. In eerste instantie zonder geluid. De gebruiker kan er zelf voor kiezen het geluid aan te zetten.

Om mogelijke irritatie bij de gebruiker te beperken, wordt er van elk merk maar één videoadvertentie per dag afgespeeld. Naar verwachting zullen onder andere Coca-Cola en Unilever meteen gebruik gaan maken van deze manier van adverteren. Facebook zal met de advertenties wereldwijd 1 miljoen dollar per dag in de wacht slepen, is de voorspelling.

Joop Maas, adviseur bij BOOM Communicatie voorziet een grote toekomst voor de video ads: “Een videoadvertentie combineert in wezen de kracht van een televisiecommercial met die van online bannering. Tel daar dan ook nog de mogelijkheden bij op van online targeting, waarmee je de videoadvertentie heel gericht alleen kunt vertonen aan bezoekers met een relevant profiel. Doelgroepgericht commercials uitzenden dus, met de mogelijkheid geïnteresseerden meteen naar je website te loodsen voor meer informatie of een speciale aanbieding. Als de video ads vanaf juli een vaste plaats krijgen binnen Facebook, zal het volgens mij hard gaan. Het videoadverteren krijgt daarmee in één klap een enorme bekendheid als advertentiemiddel, waarna het ook in andere online kanalen razendsnel een positie zal verwerven”.


Gebaseerd op bronnen: www.marketingonline.nl, www.engadget.com